Zázračné ovoce pro krásné tělo

30. března 2008 v 17:07 |  •Ostatní
* Pomeranče
Odbourávají zvýšený LDL cholesterol, zlepšují zásobování organismu kyslíkem.

* Ananas
Čistí buňky, podporuje štěpení bílkovin, působí proti zánětlivým procesům, působí proti vzniku ledvinových a žlučových kamínků.

* Hroznové víno (fialové)
Podporuje regeneraci mozku a buněk, napomáhá prokrvování cév, snižuje hladinu tuků v krvi.

* Jahody
Stimulují látkovou výměnu, podněcují vylučování škodlivin ledvinami.

* Jablka
Působí regeneračně na buňky a mozek, podporují vylučování jedů, chrání vnitřní stěny cév před nánosy cholesterolu, mají pozitivní vliv na cévní systém, pomáhají při léčbě zánětů ledvin.

* Meruňky
Mají příznivý účinek na oči a zrak, podporují regeneraci kůže, odvodňují.

* Avokádo
Působí pozitivně na mozek a hormonální systém, zlepšuje látkovou výměnu, energii, chrání srdce a cévy, zvyšuje přirozenou krásu pokožky, může zpomalit proces stárnutí.

* Banány
Podporují funkci mozku a nervů.

* Hrušky
Jsou cenným zdrojem energie pro buňky a mozek, napomáhají čistícímu procesu a regeneraci zažívacího systému.

* Ostružiny
Mírní podráždění v oblasti žaludku a střev, podporují pročišťování trávícího systému, působí pozitivně na mozek.

* Grapefruity
Posilují obranyschopnost organismu, odvodňují, podporují detoxikaci, oživují látkovou výměnu, udržují pokožku, cévy a pojivovou tkáň déle zdravé a pružné, mají antioxidační účinky, chrání buňky.

* Borůvky
Působí antibakteriálně, plní důležitou detoxikační úlohu, působí ve spojení s vitaminem C a železem příznivě na krvetvorbu, mají regenerační léčivý účinek v mozku, podporují zvýšení pružnosti cév.

* Kiwi
Udržuje pokožku, cévy a pojivové tkáně déle mladé a pružné.

* Mango
Zvyšuje výkon mozku, příznivě působí na krvetvorbu, posiluje zrak a imunitní systém.

* Meloun
Pročišťuje a zbavuje organismus metabolitů, podporuje pročištění krve, udržuje pokožku svěží a pružnou.

* Broskve a nektarinky
Posilují imunitní systém, příznivě působí na krvetvorbu, zpevňují tkáň, podporují pročištění a regeneraci zažívacího a lymfatického systému, udržují buňky a tkáně mladé a pružné.


Kolik Kj (kilojoulů) má které ovoce?
(při váze vždy 100 gramů hmotnosti)

ananas 176 Kj
avokádo 925 Kj
banány 398 Kj
broskve 219 Kj
citrony 197 Kj
jablka 255 Kj
jahody 180 Kj
kiwi 209 Kj
mandarinky 197 Kj
mango 290 Kj
meruňky 239 Kj
pomeranče 199 Kj
švestky 283 Kj
rybíz černý 194 Kj
třešně 268 Kj
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama